Wie is Rieky de Martines?

Rieky de Martines

Over mij

Mijn naam is Rieky de Martines. Alweer een tijd geleden ben ik geboren in een boerderij op de grens van Deurne en Bakel. Na wat omzwervingen in Nederland, Bhutan en Albanië ben ik in 2008 teruggekeerd naar Brabant.
Binnen mijn familie stond ik lang bekend als een eeuwige student.
Naast mijn werk heb ik onder andere de avond-Havo, de avond HEAO BE, en een deeltijd universitaire studie Organisatiekunde aan de faculteit Sociale Wetenschappen voltooid.
Terugkijkend op mijn beroepscarrière vind ik het meest inspirerend het samen met collega’s opzetten, aanpassen en werkbaar maken en houden van financiële en ICT-processen. Dat begint vaak met het wegwerken van achterstanden, zodat er niet meer het gevoel is, altijd achter de feiten aan te moeten lopen.

Mijn ervaring

Ik heb voor diverse organisaties managementinformatie systemen opgezet, die echt informatie oplevert. Toegenomen wensen en eisen van klanten hebben er ook toe geleid dat ik complexe ICT-systemen heb ontwikkeld en geïmplementeerd. Ik kan complexe vraagstukken snel analyseren en doorzien, de problemen doorgronden en oplossingen vinden die werken. Het vertalen van het probleem en afstemmen met collega’s van diverse echelons en opleidingsniveaus, zodat het probleem vanuit verschillende perspectieven wordt bekeken en de oplossing niet alleen in theorie maar ook in de praktijk goed werkt, is mijn ambitie. Om de doelstellingen te realiseren, staat het einddoel voorop.

Ik ben er goed in om te doorzien welke stappen en activiteiten er moeten gebeuren om dit doel te realiseren en creatief in het vinden van oplossingen voor de knelpunten die er onderweg opduiken. Het vertalen van de nieuwe stappen en activiteiten naar leesbare en begrijpelijke procedures en instructies vind ik een leuke bezigheid. Ook op andere vlakken vind ik redactioneel werk leuk; het kort, bondig en begrijpelijk formuleren van mijn eigen teksten maar ook het lezen en van commentaar en suggesties voorzien van teksten van anderen geeft me veel voldoening.